Hrana umedă pentru pisici si Energy Fitness

4/5

Conţinut

Noaptea, acele ceasornicului indică 03:10. M-am trezit să beau apă. În drum spre bucătărie, mi-am amintit că am pregătit planul de conținut pentru blogul site-ului nostru de câteva săptămâni, însă primele bloguri așa și nu au apărut. Am decis să revizuiesc planul de conținut pregătit, care conținea în principal articole din seria „Ce este SEO?”, care nu îmi ofereau inspirația necesară. Mi-am dorit foarte mult să scriu despre ceva non-standard, diferit de toți ceilalți, într-atât de incitant, încât să transmită un mesaj și să se agațe publicul nostru țintă – proprietarii de afaceri medii și mari.

Puțină lirică despre SEO

Primele idei care mi-au venit în minte au fost legate de identificarea liderilor de piață la capitolul traficului organic din motoarele de căutare din Moldova (excluzând traficul de brand):

  1. TOP 10 cele mai vizitate magazine online din Moldova
  2. TOP 10 cele mai vizitate cluburi de fitness din Moldova
  3. TOP 10 cele mai vizitate clinici dentare din Moldova

Una dintre principalele metrici în SEO este vizibilitatea site-ului pentru interogările cheie din motoarele de căutare (despre aceasta vom discuta mai detaliat în unul dintre articolele următoare). Într-un limbaj mai simplu, merge vorba despre ce solicitări sunt trimise către site-ul companiei dvs. din motoarele de căutare. Cu cât mai multe cuvinte cheie tematice sunt listate pe site, cu atât mai mulți vizitatori direcționați veți obține.

Un studiu de caz SEO brusc apărut

Întrucât am copii mici, pentru vârsta cărora sunt actuale antrenamentele la bazin, am decis să analizez imediat cluburile de fitness din Chișinău. Primul pe care l-am luat în considerare este Energy Fitness, deoarece se află în apropiere de casa noastră.

Analizând graficul, am fost foarte surprins, pentru că în doar 1 lună vizibilitatea site-ului a crescut de x31 de ori, de la 534 de interogări până la 16787.

Site: https://www.efitness.md 30 Septembrie 2021, 534 de cuvinte cheie, conform ahrefs.

Site: https://www.efitness.md 23 Noiembrie 2021, 16787 de cuvinte cheie, conform ahrefs.

Pe baza traficului real și a reducerii acestuia, am înțeles că o asemenea crește anormală a cuvintelor cheie în vizibilitate site-ului nu e de bine 👇

Analizând interogările de TOP și paginile de intrare, totul a devenit clar: site-ul a fost spart.

Interogările de căutare pe care le vedem mai sus nu au nicio legătură cu clubul de fitness din Chișinău:

  • rf267aers filter
  • surgery christmas ornaments
  • petite cuisine cat food

Făcând clic pe unul dintre linkurile sub forma  efitness.md/anthrachrysone212260.html, vedem următorul conținut:

În acest moment, probabil, v-au apărut o mulțime de întrebări)

Ce s-a întâmplat cu site-ul?

Site-ul, cel mai probabil, fie a fost spart, fie o persoană cu acces la site a postat un script care generează conținut – s-a format așa numitul Doorway.

Ce reprezintă un Doorway?

Doorway este un script care creează automat mii și uneori zeci de mii de pagini pe un site web pentru a obține trafic din motoarele de căutare. Cu cuvinte simple, 100 de indieni se îngrămădesc în interiorul autobuzului dvs. privat și tot atâția pe acoperiș, iar unicul lor scop este de a călători împreună cu dumneavoastră, gratuit)

De ce ar posta cineva un astfel de conținut pe site?

Doorway-urile sunt create în scopul monitorizării ulterioare a traficului. Site-ul dvs. acționează ca un donator și își transmite încrederea miilor de pagini generate automat.

Care sunt consecințele hacking-ului?

Consecințele hackingului și plasării unui Doorway în această situație pot fi eliminate, doar că, cel mai probabil, site-ul va fi sancționat de către motoarele de căutare.

Putea fi și mai rău?

Da! Consecințele pot fi mai grave, drept urmare pot provoca pagube enorme afacerii, de exemplu:

  • scurgeri de baze de date cu datele utilizatorilor
  • redirecționarea traficului de intrare (furt)
  • descărcarea forțată a aplicațiilor mobile
  • instalarea aplicațiilor în browser
  • descărcarea codului rău intenționat direct în browser
  • deschiderea paginilor de tip iframe
  • substituirea conținutului

Cum să preveniți hacking-ul site-ului?

Site-ul dvs. poate fi comparat cu actualizările computerului dvs. de lucru și ale sistemului de operare, deoarece necesită asistență, actualizări regulate și, adesea, de importanță critică.

Potrivit envisagedigital.co.uk, 37% dintre site-urile web funcționează pe WordPress, ceea ce reprezintă aproximativ 455 de milioane de site-uri web.

Adesea, după crearea site-ului, proprietarii nu acordă atenția cuvenită actualizării pluginurilor sau fișierelor cu teme. Și nu luăm în considerare opțiunea când actualizările nu sunt instalate de compania de găzduire la nivel de server (da, credeți-mă, se întâmplă și de acestea!).

Potrivit cercetărilor efectuate de patchstack.com, hackerii pătrund în aproximativ 30.000 de site-uri web pe zi.

Prima soluție presupune să monitorizați site-ul persona. Acest lucru presupune că vă veți ocupa pe intern de monitorizarea constantă a eventualelor anomalii din partea site-ului dumneavoastră, ceea ce necesită implicarea unor specialiști cu înaltă calificare în domeniul securității și administrației, precum și instrumente și servicii analitice plătite, al căror buget poate ajunge la câteva sute de dolari pe lună.

A doua soluție este să ne contactați pentru suport tehnic și întreținere. Ne vom ocupa de site-ul dvs. și vom fail-urile neplăcute, care vă pot afecta afacerea.

Bottom line: este deja ora 06:40. Literal, peste 2:20 ore voi suna la Energy Fitness și îi voi informa despre problemă. Dacă vom reuși să agreem o colaborare de suport și întreținere, acest caz poate fi considerat o pâlnie completă și alternativă pentru serviciul de întreținere și suport tehnic al site-ului.

Banner

In publishing and graphic design
Distribuie
LinkedIn
Facebook
Telegram